22.08.2017

Ien Dales zag het goed, niet iedere bestuurder is integer, waarom?

Integriteit van het bestuur is (…) niet van nature gegeven. Zij kan op verschillende manieren onder druk komen te staan. Het gaat mij daarbij niet zozeer om fraude en corruptie in het bestuur – maar vooral om machtsbederf. (…) Machtsbederf is breder, het draagt het element van ontbinding, verval, vervaging van normen, in zich. Het gaat mij om het sluipend gevaar van bezoedeling van de ambtelijke en politieke reputatie, van aantasting van integriteit van bestuurders, van ontkenning van de hoge waarden waarvoor de democratische rechtsstaat staat. (Speech Ien Dales 1992, minister van Binnenlandse Zaken 1989-1994)

Burgemeester Christiaan van der Kamp c.s. hebben het nog niet begrepen, zij ontkennen bij hoog en laag dat er iets mis binnen de gemeente Bodegraven Reeuwijk. Achterdeurtjes politiek viert hoogtij dagen. 

Aan de voorkant is burgemeester Christiaan allemans vriend, maar aan de achterkant is hij met de zijne (wethouder van de Heuvel en ambtenaar Dorus van Deursen) een schimmig, pieterig ventje, onzeker en vooral niet eerlijk (integer, heet dat in hun taal).
 
Op www.overheidenintegriteit.nl krijgt u meer inkijk achter de schermen, hoe burgemeester Christiaan van der Kamp, zijn wethouders  en diverse ambtenaren feitelijk handelen op de gemeente Bodegraven Reeuwijk.

Admin - 04:19:26 | Een opmerking toevoegen