23.08.2017

Besluitvorming en onwenselijke beïnvloeding bij bijvoorbeeld een klacht

Het politieke besluitvormingsproces kent verschillende fases.

Voor het bestuursbesluit zijn dat het ambtelijk advies, het voorstel van de portefeuillehouder aan het bestuur, het beraad in het bestuur , het besluit door het bestuur.

Voor de raad zijn dat onder andere het overleg in de commissie, de positiebepaling door de fractie, het debat in de raad, de stemming in de raad.

De zuiverheid van de besluitvorming kan op twee manieren worden aangetast. Allereerst door belangenverstrengeling, vervolgens door corruptie.

In het geval van belangenverstrengeling heeft een politicus  zijn invloed op het besluitvormingsproces en/of zijn stem gebruikt om een persoonlijk belang veilig te stellen, of het belang van een ander(e organisaties) bij wie hij een persoonlijke betrokkenheid heeft.

Dit speelt ook in de klachtenafhandeling waar burgemeester Christiaan van der Kamp en klachtbehandelaar Martien Kromwijk, tevens wethouder, overduidelijk onder een hoedje hebben gespeeld.

Op www.overheidenintegriteit.nl krijgt u meer inkijk achter de schermen, hoe burgemeester Christiaan van der Kamp, zijn wethouders  en diverse ambtenaren feitelijk handelen op de gemeente Bodegraven Reeuwijk.

Admin - 04:50:44 | Een opmerking toevoegen