29.08.2017

Is de gemeente Bodegraven Reeuwijk een rechtstaat onder burgemeester Christiaan van der Kamp of neigt de gemeente meer naar een politiestaat.

Een rechtsstaat (dus ook een gemeente of Provincie)  is een staat (overheid) waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger heel belangrijk zijn. Bovendien geniet de burger bescherming van zijn rechten en vrijheden, tegen medeburgers én tegen de overheid.

Vrijheden en grondrechten
In een rechtsstaat wordt de macht van de overheid beperkt door wetten, regels en gewoonten. De inwoners van die staat (dus ook in gemeente Bodegraven Reeuwijk hebben fundamentele vrijheden en grondrechten.

Bescherming tegen machtsmisbruik:
Het doel van de rechtsstaat is om de burgers te beschermen tegen machtsmisbruik van de overheid. Ook de overheid moet zich aan de wet houden en mag dus de vrijheden en rechten van de burgers niet zomaar beperken of afpakken.

In ieder geval gebruikt burgemeester Christiaan zijn positie met het nodige machtsvertoon om ongeacht de rechtspositie van de burger zijn gelijk te halen. En wanneer nodig wordt alles uit de kast gehaald om het de burger zo lastig mogelijk te maken. Dit steekt hij niet onder stoelen of banken, desnoods laat hij de medeburgers grof betalen door inzet van gemeenschapsgeld. Daarover later meer.

Op www.overheidenintegriteit.nl krijgt u meer inkijk achter de schermen, hoe burgemeester Christiaan van der Kamp, zijn wethouders  en diverse ambtenaren feitelijk handelen op de gemeente Bodegraven Reeuwijk

Admin - 21:49:01 | Een opmerking toevoegen