07.02.2018

De stuitende stilte rondom burgemeester Christiaan van der Kamp, wat kan hier de reden van zijn.

Wat maakt nu het verschil of je  nu een vrouwonvriendelijke burgemeester bent, die  dames in de billen knijpt, of een mannelijk burgertje probeert de nek om te draaien, wat tonnen aan euro’s heeft gekost. De ene burgemeester moet weg ( omdat hij ook nog een plausibele reden had, nl. hij wat biertjes op), en de andere kan ongebreideld door gaan met bakken geld uitgeven.

Is er toch sprake van een angstcultuur op de gemeente Bodegraven Reeuwijk. Als raad wil je dan toch weten of er een angstcultuur heerst binnen de gemeentelijke organisatie. Want waar moet je heen met je verhaal als de hoogste baas, het hoofd openbare orde en veiligheid, zélf het probleem is? En wat blijft er over van de volksvertegenwoordigende taak van de raad, wanneer hier niet op zijn minst enkele vragen over worden gesteld?

,,We willen dit niet in de politieke sfeer trekken’’, roept iedereen in de Bodegraven Reeuwijk, ook al worden tonnen aan euro’s door de huisadvocaat (in dit geval privé advocaat AKD van burgemeester Christiaan van der Kamp) in rekening gebracht om een burgertje kapot te maken.

Je zou toch zeggen dat de alarmbellen moeten afgaan bij de raadsleden, maar nee hoor, er moet rust in de tent komen. Waarom? In wiens belang zou dat zijn? Dit onder­­ het tapijt vegen, getuigt juist níet van respect voor voor een burgertje die met ene na de andere leugen te maken krijgt, de ene na de andere beslaglegging, etc. etc. Frappante hierbij is dat ook nog alles op papier staat.

Dit gaat niet alleen over het handelen van burgemeester Christiaan van der Kamp; het gaat óók over de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen. Zijn er eerder­­ alarmbellen afgegaan? En zo ja, waarom is daar dan niets mee gedaan? Er zal iemand moeten zijn die daarover verantwoording aflegt. Burgemeester Christiaan van der kamp zal het niet doen. Zo oliedom is hij ook weer niet.

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, gaat zijn ziel ook niet blootleggen. De ‘rijksheer’ wil niet als een politieagent burgemeester Christiaan van der Kamp onder de loep leggen. Dus geeft hij enkel ultraformele reacties.  Er is nul transparantie, ook hij maakt deel uit van het “bestuurlijk complot”.

De crux van dit verhaal is of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, daarover later meer.

Typerend is dat burgemeester Christiaan van der Kamp tot op de dag van heden, alles weg wuift, als zijnde onzin en niet waar. Merkwaardig als je hem op de man af vraagt, wat dan niet waar is, blijft het ijzig stil en geeft hij ontwijkende antwoorden. Overigens laat hij zich steevast vertegenwoordigen door zijn privé-advocaat Mr. Dans (AKD), bij elke reactie. Positief is wel dat Mr. Dans zeer vriendelijk maar nietszeggende briefjes stuurt, misschien is dat wel de reden dat burgemeester Christiaan van der Kamp het zolang uithoudt.

Admin - 10:21:00 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments