Hoe een burgemeester Mr. C. van der Kamp , wethouders, ambtenaren en                 zelfs raadsleden het niet zo nauw nemen  met integriteit, verantwoordelijkheid, belangenafweging, transparantie en communicatie               richting raad en burgers in de gemeente Bodegraven Reeuwijk.
 

 


 

 

"De minima magnus scintilla nascitur ignis"


 


 Hoe lang blijft  Burgemeester Christiaan van der Kamp volhouden dat er niets aan de hand is. Hij gokt op procedures, maar belangrijker is zijn onbehoorlijke en niet integere handelswijze!!  Het goede en kwade  in beeld gebracht, druk maar eens op deze link, de Koning rookt gelukkig geen sigaren en  zal not amused zijn.  Dit wordt het item in 2019.


Wet (0nt-)houder Jan Leendert van Den Heuvel SGP blijft ook niet integer als hij opnieuw wethouder wordt link ,  een plaatje zegt duizend keer meer dan een praatje (met de Heere en die bestaat niet).


Het gedrocht dat de integriteit van de overheid bewaakt en handhaaft, de Nationale Ombudsman Mr. Renier van Zutphen, handelt laakbaar en niet integer (niemand grijpt in!).



Uw mening telt, druk op deze link de overheid kijkt mee.



 

 

 


 



BURGEMEESTER CHRISTIAAN VAN DER KAMP TRAINEERT ALLE LOPENDE PROCEDURES  (DIT WORDT DE VOLGENDE KLACHT) , INMIDDELS ZIJN 2 KLACHTEN AGEHANDELD, HIER KUNT U HET RESULTAAT LEZEN . LIEGEN LOONT, EN ALS JE, ZO JE VRIENDJES EN CONTACTEN HEBT KOM JE ALS NIET INTEGERE BURGEMEESTER BEST VER ALTHANS DAT ZOU JE DENKEN. INMIDDELS HEEFT HIJ OOK INTEGRITEIT IN ZIJN EIGEN PORTEFEUILLE. EEN NIET INTEGER IEMAND GAAT OVER INTEGRITEIT VAN ANDEREN!!!!!!!!!!!!!!!!





 




24.01.2018

Waar ontbreekt het burgemeester Christiaan van der Kamp voortdurend aan en is hij geen burgemeester waardig, gezien ook zijn “prestaties” in het dossier Kerkvliet

Dit zou een burgemeester aan kwaliteiten moeten hebben, burgemeester Christiaan van der Kamp heeft dit uitdrukkelijk niet. Hij doet niet wat van hem wordt verwacht nl.: burgers benaderen de burgemeester vaak met een verzoek een lastige situatie op te lossen of met het verzoek om in te grijpen. Deze burgemeester maakt de problemen alleen maar groter en ernstiger.

Kwaliteiten van verbindend leiderschap, het kunnen smeden van eenheid in collegiaal bestuur zijn belangrijk en worden steeds belangrijker. De uitvoering van de openbare orde-portefeuille vraagt steeds specifiekere kennis en vaardigheden, maar past goed in het beeld dat de samenleving heeft van de burgemeester. Uiteindelijk hebben we burgemeesters nodig die er staan op het moment dat ze nodig zijn. Want doorzettingsmacht klinkt heel geruststellend, maar het brengt geen oplossing als het niet met gezag toegepast wordt en een gezaghebbend burgemeester zal zich er niet door laten begrenzen als de situatie dit eist.

In een omgeving die steeds beweeglijker is, kan de burgemeester juist een bron van stabiliteit en continuïteit zijn. Dit wordt gelegitimeerd met een benoeming voor zes jaar, en nog belangrijker, doordat de bevolking de burgemeester nog altijd als boegbeeld van het gemeentebestuur ziet. De politieke versplintering, als spiegelbeeld van de samenleving, en ontwikkelingen in de politieke cultuur waarin vaker wordt ‘afgerekend’, vragen veel van de burgemeester. De voortgaande ontwikkeling naar een netwerksamenleving zorgt ervoor dat democratische instituties, zoals het lokaal bestuur, in de huidige vormen in hun voegen kraken.

Wij zijn ons bewust van integriteit, immers de oud PvdA-minister Ien Dales zei al “een beetje integer bestaat niet”. In het denken over integriteit heeft zich een verandering voltrokken. Hierbij gaat het niet alleen meer over de zwart wit tegenstelling: integer – niet integer. In het debat gaat het veel meer om de waardering van handelen vanuit maatschappelijk geaccepteerde waarden en normen. Moraal wordt boven de regel gesteld, maar we realiseren ons dat hier lastige afwegingen aan vooraf gaan.

Integriteit is verbonden met de begrippen kwaliteit en verantwoordelijkheid, en de bereidheid om verantwoording af te leggen. We zijn ons bewust van risico’s en gebruiken handvatten, bijvoorbeeld in de vorm van afspraken en procedures. Situaties waarin sprake kan zijn van gunsten of wederdiensten worden vermeden, net als de schijn van belangenverstrengeling.

Openbaarheid,transparantie en controleerbaarheid zijn belangrijk. Burgemeesters opereren in een omgeving die voortdurend in verandering en beweging is. Hoe is de omgeving veranderd en wat
zijn de gevolgen die we van daaruit met elkaar kunnen verbinden?

Laten we, om houvast aan te ontlenen, beginnen met één ding dat niet is veranderd, en dat is het beeld dat de burger heeft van de burgemeester. In de ogen van de meeste mensen is de burgemeester nog steeds de baas van de gemeente, de baas van het college, de baas van de politie en de baas van de ambtelijke organisatie. De burger ziet de burgemeester als dé belangrijkste persoon in de gemeentelijke organisatie. Andersom vinden wij de burgers het belangrijkste.

Burgers benaderen de burgemeester ook vaak vanuit deze beeldvorming, met een verzoek een lastige situatie op te lossen of met het verzoek om in te grijpen.

Admin - 18:34:30 | Een opmerking toevoegen



.