14.02.2018

Europese Ombudsman Emily O’Reilly is heel duidelijk over burgemeester Christiaan van der Kamp: Gebrek aan transparantie staat gelijk aan wanbestuur

Zij is heel erg duidelijk in haar stelling:

De geheimzinnige manier waarop overheden besluiten nemen doet de burger te kort en staat gelijk aan wanprestatie, weliswaar heeft ze het over EU-lidstaten. Maar er is een gouden regel in overheidsland nl. dat er maar één overheid is, die niet voor tweeërlei uitlegbaar is.

Onze Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen, gaat net niet zo ver nl. hij stelt: „De stroperige overheid bestaat nog steeds en nog altijd wachten veel burgers onnodig lang op antwoorden.” Bovengenoemde quote van de Europese Ombudsman helpt onze Reinier nu over de streep, alleen Reinier weet “verdomde” goed dat er in Nederland meer Van de Kampjes als burgemeester rondlopen die niet op dit soort posten thuis horen. Hij is bang voor een sneeuwbal effect. 

Transparantie in het openbaar bestuur in Nederland is weliswaar een groot goed, maar bijna dagelijks wordt dit kernbegrip op alle niveaus binnen bestuurlijk Nederland aan de laars gelapt. Het ergste van alles is als je als enig burgertje je dossier goed op orde hebt, en je hebt alles keihard op papier staan, waaruit blijkt dat een burgemeester alles doet wat God (en de Wet) verboden heeft, durft niemand in het dossier te kijken.  Zo’n zooitje is het nog steeds. 

Over duidelijk is dat Burgemeester Christiaan van der Kamp zich steeds meer in de nesten aan het werken is, hij liegt, en bedriegt, hij kan blijkbaar een simpel burgertje, niet meer recht in de ogen kijken. Transparantie naar de raad heeft hij nog nooit van gehoord, misleiding en willekeur is aan de orde van de dag. 

Radiostilte door iedereen op de gemeente geeft overduidelijk aan dat er iets ernstig mis is, burgemeester Christiaan van der Kamp probeert zo de zaak te neutraliseren, en hoopt zodoende dat het probleem langzaam weg ebt. Maar ja,  altijd blijft over dat de burgemeester als hoeder van de integriteit, nota bene bij Wet vastgelegd, het goede voorbeeld moet geven en daar waar het goed fout zit moet ingrijpen.

Burgemeester Christiaan van der Kamp doet beide niet, zijn eigen partij het CDA denkt daar toch heel anders over, maar ja, die sturen ook liever VVD-ertjes weg die in het verre verleden naïeve opmerkingen hebben gemaakt. Zo zie je maar weer hoe krom de politiek is. 

Oproep aan Reinier van Zutphen, toon “ballen” en trek de juiste conclusies, laat Europa niet in z’n hemdje staan.

Admin - 08:20:22 | 1 opmerking