Hoe een burgemeester Mr. C. van der Kamp , wethouders, ambtenaren en                 zelfs raadsleden het niet zo nauw nemen  met integriteit, verantwoordelijkheid, belangenafweging, transparantie en communicatie               richting raad en burgers in de gemeente Bodegraven Reeuwijk.
 

Johan de Jager is wel loyaal, als gemeente-secretaris aan de burgemeester maar niet aan wet.Nieuws:

Hier worden voor zover aan de orde nieuwe items aangekondigd.Gemeentesecretaris Drs. J. de Jager niet integer ?


Dit geldt ook voor de gemeente-secretaris, ook op het eerste gezicht een joviale vent, vol energie, wil verandering en de organisatie moderniseren, althans propageert hij naar buiten toe. Als secretaris kent hij bijna alle moeilijke dossiers.

Hij weet als geen ander de trucs hoe je de draaikonterij van de bestuurders moet camoufleren. Als informele personeels-baas van de ambtenaren heb je natuurlijk macht en de andere zijde ken je de zwaktes van het college. En als iets niet kan volgens de regels zoals het moet dan moet het maar zoals de burgemeester en wethouders het graag willen hebben. 

Dat kan alleen als je een sluwe gemeentesecretaris binnenhaalt, die zelden of nooit op de voorgrond treedt. 

Daarbij is het natuurlijk gemakkelijk via een andere  weg je ambtenaren te kunnen aansturen, soms doet een klein zetje wonderen.

Hij wordt uiteindelijk langzaam deelgenoot gemaakt van het systeem en faciliteert dit ook op zijn wijze, hoe dit uitpakt en of hij uiteindelijk toch kiest voor zijn broodheer zal nog moeten blijken. Alleen al dat hij weet heeft  van dit soort praktijken, laat staan inmiddels faciliteert, betekent dat hij niet integer handelt. Inmiddels is duidelijk dat hij ook Gods water over Gods akker laat lopen