Hoe een burgemeester Mr. C. van der Kamp , wethouders, ambtenaren en                 zelfs raadsleden het niet zo nauw nemen  met integriteit, verantwoordelijkheid, belangenafweging, transparantie en communicatie               richting raad en burgers in de gemeente Bodegraven Reeuwijk.
 

 Dorus van Deursen niet alleen manusje van alles maar voert ook klakkeloos alles uit.Nieuws:

(Hier worden voor zover aan de orde nieuwe items aangekondigd.)Ambtenaar Mr. Dorus van Deursen niet integer ?


Dan de grote vraag, hoe krijg je dit allemaal op papier en over de bühne, zonder veel intern krakeel, en moeilijke briefings, etc., dit is vrij simpel. Je huurt een jonge jurist (zzp-er) in, laat hem langzaam groeien (in dossiers, uren en tarief) en maakt hem zo meer of minder afhankelijk. Gaat hij eenmaal over de schreef kan hij vaak niet meer terug, en moet verder, en hoopt dan maar dat hij  er goed van afkomt. Inmiddels schuwt hij god nog gebod om de burgemeester te faciliteren, immers er moet ook   bij hem brood op de plank. En als je over te veel inside informatie beschikt, krijg je meestal een vaste baan aangeboden. En dan moet je naar je baasje luisteren.

Dorus van Deursen is inmiddels aangesproken door een van mijn adviseurs over zijn handelswijze in relatie tot zijn levensovertuiging die hij met verve uitdraagt. Maar hier zijn ook consequenties aan verbonden heb ik mij laten vertellen, lees maar eens deze site. Ook zijn eigen dominee heeft zo zijn ideeën over wat kan en niet kan.  En dat dat is toch iets anders dan onze Dorus op dit moment nastreeft nl. kan het niet zo als het moet dan moet het maar zoals het kan. 

In mijn geval loopt alle correspondentie, mailverkeer, etc. zowel ingaand als uitgaand via het buro van Mr. Dorus van Deursen. Zelfs het klachtendossier, loopt via hem, ondanks dat ik daar protest tegen heb aangetekend.

Waarom? Mr. van Dorus van Deursen, staat informeel (maar ook formeel), rechtstreeks in contact met o.a. de burgemeester. Zo is de burgemeester direct geïnformeerd, en kan tegelijkertijd zowel informeel als formeel tot actie overgaan. Dat betekent in een gemeentelijke organisatie dat o.a. een burgemeester zonder veel gedoe, en interne bemoeienissen, in o.a. zijn dossiers zo zijn eigen gangetje kan gaan.

Dorus van Deursen is ook directe contactpersoon van collega Patrick Steenaart, secretaris van de "onafhankelijke' bezwaarcommissie. Die op zijn beurt de bezwaarcommissie infiltreert. Zo zie weer hoe de burgemeester overal aan de touwtjes trekt. Dit wordt nog eens aangescherpt door het feit dat de burgemeester ook nog eens hoofd personeelszaken is, en die extra zijn best doet krijgt dus ook wast extra snoepgoed toegeworpen.

Om volledige afdekking te krijgen staat Mr. Dorus van Deursen onder supervisie van  wederom een ingehuurde "ambtenaar" John van den Berg inmiddels in vaste dienst. Hoor of zie je niks van die laat het vuile werk oplossen door Dorus van Deursen.

Meestal valt toch het doek voor zo iemand, ook hij dient zich aan de gedragscodes te houden als ingehuurde "ambtenaar".